Aktuellt


Kära släktingar!

Föreningen fyller 70 år i år och det skall vi fira i Strömstad den 8 – 9 augusti. Läs hela inbjudan

Vi behöver då diskutera föreningens framtid. Som det är nu är vi endast ett fåtal som engagerar sig. För att föreningen ska fortleva behövs det fler som vill/kan delta i arbetet. Om inte, är vi rädda att föreningen inte kommer att överleva. Vi som nu sitter i styrelsen kommer inte att sitta för evigt, flera vill avgå ganska snart och då hänger allt på en lös tråd.

Men nu ska vi vara optimister och hoppas att allt reder sig, och om inte annat ser vi fram emot ett möte i Strömstad den 8 – 9 augusti.

Vi träffas i Strömstad Norra hamnen lördag den 8 augusti Kl 12.00 för att ta:

Skärgårdstur Smithska rutten

Vi sätter stäven mot skärgården och får många historier berättade för oss om Smithska släkten. Guiden är från Strömstads museum och är mycket påläst om släkten. Medan den vackra skärgården sveper förbi fönstren, sitter vi lugnt tillbakalutade och njuter av maten som serveras ombord.

Har vi tur med väder och vind, så vi kan göra ett strandhugg på Ursholmen. Den vidunderliga utsikten vid fyrtornen tar nästan andan ur en, det lilla pittoreska museet om fyrvaktarna och deras familjer som bodde på ön. Detta är en upplevelse som man kommer ihåg i många år.

Väl ombord igen serveras kaffe och lite smaskigt sött och vi fortsätter turen i Kosters skärgård och tillbaka till Strömstad.

Båtresan tar ca 4 timmar, guidning, en måltid som består av olika sorters kallskuret kött och fisk, kaffe, kaka och lättöl eller vatten.

Väl åter till Strömstad träffas vi på Laholmen hotell kl. 17.30 för årsmötes förhandlingar (dagordning bifogas.) Vid 19.30 tiden sätter vi oss till bords och avnjuter middagen.

Vi i styrelsen för Släktföreningen Smith från Strömstad önskar dig varmt välkommen.

Med vänlig hälsning

Michael Smith
Ordförande